Sposób przygotowania

1. Margaryna, 3szklanki mąki pszennej, 1/3szklanki cukru, 5 żółtek i 1 proszek do pieczenia- z podanych składników zagnieść ciasto.
1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę. A resztę ciasta wyłożyć na blachę i podpiec około 10minut w 180*C.

2. 3śmietany duże zmiksować z budyniem, cukrem waniliowym, 1łyżką mąki ziemniaczanej. Z 5 białek ubić pianę na sztywno z dodatkiem 1szklanki cukru. Ubite białka dodać do śmietany i wymieszać wszystko z wiórkami.

3. Wyjęty spód z piekarnika wyłożyć masę i wstawić spowrotem do piekarni8ka na okolo25minut na 180*C. i na koniec po wyjęciu na dużych oczkach na tarce potarkować kruszonkę i spowrotem wstawić do piekarnika aż kruszonka się zarumieni będzie to około 20minut.:)

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !