Sposób przygotowania

Kurczaka podziel na porcje, natrzyj solą i pieprzem, odstaw. Migdały zmiksuj w blenderze na proszek, przesyp do miseczki. Granaty przekrój na pół, łyżką wybierz ziarna i miąższ, potem zmiksuj. Przesącz przez drobne sitko, dodaj zmiksowane migdały, wymieszaj. Przesącz jeszcze raz przez sitko wyłożone gazą – otrzymasz mleko migdałowe na soku z granatów (dobrze odciśnij masę!). Słoninę pokrój na drobne
kawałki, wrzuć na rozgrzaną patelnię. Gdy wytopi się tłuszcz, przesmaż kurczaka na złoto, wyjmij, odlej nadmiar tłuszczu. Usmaż pokrojoną w plastry cebulę, włóż kurczaka z powrotem na patelnię i wlej mleko migdałowe. Dopraw cynamonem, wyciśnij sok z cytryny, zamieszaj i przykryj. Gotuj około pół godziny, aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !