Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1, 5 szklanki
woda 3 szklanki
tłuszcz 3 łyżki
sól
szzcypiorek
twaróg 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z twarogiem

W garnku rozpuszczamy tłuszcz i wsypujemy kaszę, smażymy, aż wchłonie tłuszcz. Zalewamy wrzącą wodą, solimy i gotujemy na małym ogniu starając się nie mieszać, aż kasza wchłonie wodę. Przykrywamy ścierką po wyłączeniu ognia, niech kasza \"dojdzie\" - wtedy na pewno będzie sypka.
Posypujemy ją pokruszonym twarogiem i szczypiorkiem lub inną zieleniną. Popijamy maslanką, kefirem lub zsiadłym mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.07.2013 18:09
ciekawe danie
ben-ka 07.11.2012 08:28
dla mnie to coś nowego,tak jeszcze nie jadłam.
matii6 14.06.2011 20:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak