Sposób przygotowania

W garnku rozpuszczamy tłuszcz i wsypujemy kaszę, smażymy, aż wchłonie tłuszcz. Zalewamy wrzącą wodą, solimy i gotujemy na małym ogniu starając się nie mieszać, aż kasza wchłonie wodę. Przykrywamy ścierką po wyłączeniu ognia, niech kasza \"dojdzie\" - wtedy na pewno będzie sypka.
Posypujemy ją pokruszonym twarogiem i szczypiorkiem lub inną zieleniną. Popijamy maslanką, kefirem lub zsiadłym mlekiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to coś nowego,tak jeszcze nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !