Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab w bułce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 30 dkg
papryka 0,5 sztuki
pomidor 1 sztuka
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 łyzeczki
sos czosnkowy 50 ml
ketchup 50 ml
olej do smażenia
pita 1 sztuka duża
kapusta pekińska 2 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab w bułce

Mięso kroimy w kostkę mieszamy z łyżką oleju i przyprawą do kebabu i smażymy na patelni. Bułkę kroimy na pół i robimy kieszonkę wlewamy na spód ketchup dodajemy kapustę pokrojoną drobno, paprykę pokrojoną w małe paski i pomidora przekładamy warstwą mięsa i polewamy sosem czosnkowym po czym znowu warzywa i mięso i sos czosnkowy z ketchupem. Całość wstawiamy na 1minutę do mikrofali lub do kombiwaru ewentualnie do piekarnika. Można również najpierw bułkę podgrzać ale jak tak zrobiłam to niestety jak widać na zdjęciu w trakcie upychania jedzonka pękła z boku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 25.09.2011 12:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak