Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki chleb z otrąb

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 6 szkl
otręby pszenne 2 szkl
sól 2 łyżeczki
woda letnia 4 szkl
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki chleb z otrąb

Drożdże kruszymy i mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody.Odstawiamy .W misce mieszamy masę ,sól i otręby dodajemy wodę .Dodajemy rozczyn,mieszamy .Wlewamy do natłuszczonej i wysypanych otrębami keksówek.Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od chwili ,gdy temperatura wzrośnie do 200* C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 10.01.2014 08:14
Świetny pomysł na chleb bogaty w błonnik.
Grażyna13 01.06.2012 15:23
Smaczny i pomysłowy :)
sara1 20.02.2012 22:26
przepis mnie zachęcił żeby spróbować
Anna133 12.06.2011 08:36
ciekawe
IZABELA29 25.03.2011 07:18
piekę bo jest bardzo smaczny i raz na jakiś czas tak by się nie przejadło jego smakiem ,a taki cieplutki z masełkiem pyszny
ben-ka 23.03.2011 22:43
pieczesz chlebek:) super !!
Marzena34 21.03.2011 09:21
nie ma jak swojski chlebek
jolaxa 14.01.2011 17:11
mmmmmm
Margo1 24.09.2010 17:49
Bardzo zdrowy
Łucja1 24.09.2010 17:23
bardzo pyszny chlebek i delikatny!
marta639 17.09.2010 21:50
dobre dla dukanowiczów :)
IZABELA29 23.05.2010 15:48
KOREKTA DO PRZEPISU : 1 kostka świeżych drożdży

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak