Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym
cebula biała
sól
pieprz
majonez
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczykiem

cebule kroimy na malutkie kawałki
ugotowane jajko dzielimy osobno białko osobno zółtko
białko ucieramy na tarce grubsze kawałki
w przezroczystym naczyniu wszystko układamy warstwowo
pierwsze utarte białko z jajka troszke cebuli solimy i pieprzymy kładziemy bardzo cieńka warstwe majonezu kladziemy tuńczyka i reszte cebuli znowu troszke soli i pieprzu oraz majonez teraz na całość dajemy utarte żółtko na drobnej tarce
i sałatka gotowa

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 24.05.2011 17:18
pycha
iwona332 03.12.2010 11:51
super
Jolanta40 21.11.2010 22:29
pychota
jolajka 18.11.2010 10:15
robię podobnie tylko bez soli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak