Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z indyja i pieczarek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
pierś z indyka 0,5 kg
pietruszka suszona Prymat 2 łyzeczki
sól i pieprz do smaku
mąka 3-4 łyżki
śmietana 2 łyżki
masło 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z indyja i pieczarek

Pierś z indyka myjemy i kroimy w kostkę pieczarki płuczemy i kroimy w plastry podsmażamy na maśle po czym dolewamy 0.5 litra wody i gotujemy z kostką rosołową aż składniki będą miękkie(około 15 minut). Przyprawiamy solą i pieprzem oraz papryką i dodajemy pietruszkę i jeszcze momencik gotujemy po czym zaprawiamy maka wymieszaną z wodą i śmietana i zagotowujemy. Podajemy z ryżem/makaronem lub ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak