Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski, dodać żółtka, mleko i sól, wymieszać aby nie było grudek. Następnie dodać pianę z białek i lekko wymieszać.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka obrać, kroić w plastry, wyciąć w nich gniazda nasienne.
Maczać plastry jabłek w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z każdej strony na złoty kolor. Posypać cukrem-pudrem.

II wersja:

Jabłka zetrzeć na grubej tarce, wsypać do ciasta i wymieszać.
Kłaść łyżką na patelnię. Są jeszcze smaczniejsze.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !