Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecierowa brokułowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 500 g
cebula 1 szt.
ziemniak 2 szt.
masło 1-2 łyżki
ser typu lazur
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
czosne\\ 3 ząbki
rosół 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Przecierowa brokułowa

Rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ziemniaki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykrywamy,dusimy ok. 5 minut. Dorzucamy brokuła podzielonego na mniejsze różyczki; przykrywamy i dusimy kolejne 5 minut. Zalewamy litrem wody lub gotowym wywarem warzywnym lub mięsnym.Doproowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie, odcedzamy je i miksujemy z odrobiną wywaru.Miksując dolewamy resztę wywaru.Doprawiamy gałką, solą oraz pieprzem. Podajemy w miseczkach wraz z kawałkami sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.12.2012 14:11
rewelacyjny pomysł;]
bami 14.01.2012 22:54
Lubię zupy kremy - brokułowej mówię tak! :)
Aida 01.12.2010 09:38
zatem do sklepu po brokułka i gotować gotować gotować ;)
Mysiunia 01.12.2010 08:15
zjadlabym taka:) jest swietna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak