Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa szparagówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 kg
śmietana
pieprz
mąka ziemniaczana
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa szparagówka

Szparagi myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Do gotującej wody wrzucamy szparagi, dodajemy sol wraz z pieprzem i gotujemy przez 15 minut, nastepnie miksujemy i porzecedzamy przez sitko. Mąkę ziemniaczana mieszamy ze śmietana i wlewamy do zupy, gotujemy przez kolejne 15 minut. Zupe przelewamy do talerzy i podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak