Sposób przygotowania

Ziemniaki oczyszczamy i ścieramy na tarce. To samo robimy z cebulą i czosnkiem. Ziemniaki odstawiamy na kilka minut, następnie odlewamy nadmiar wody. Dodajemy jajko i mąkę i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię nakładamy po łyżce masy ziemniaczanej i nadajemy jej okrągły kształt. Smażymy po 2 minuty z każdej strony.

Oczyszczone i pokrojone pieczarki podsmażamy z solą i pieprzem. Ważne, by grzyby puściły dużo soku. Następnie dolewamy śmietanę i chwilę gotujemy. Placki podajemy polane sosem pieczarkowym. Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !