Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy na blacie, wycinamy z niego trójkąty. Na
każdy trójkąt nakładamy twarożek (wymieszany z żółtkiem i cukrem, wedle
uznania). Każdy trójkąt zawijamy tworząc rogalik. Przygotowane rogaliki
układamy na blasze i pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 12
minut. Gotowe rogaliki można posypać cukrem pudrem, można również przed
pieczeniem posmarować rogaliki delikatnie pozostałym białkiem i posypać
cukrem. Twarożek w rogalikach można zastąpić dżemem, konfiturą, startym
jabłkiem z cynamonem. Wszystko zależy od tego, na co mamy ochotę. Z
każdym nadzieniem rogaliki te smakują wyśmienicie. Polecam.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !