Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona ryba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności
cytrynka
sól
olej 3 łyżki
ząbek czosnku
pól łyżeczki tymianku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona ryba

Zetrzyj skórkę z połowy cytryny.Wyciśnij sok.Rybę natrzyj solą, skrop łyżką soku z cytryny.Czosnek zgnieć,Zmieszaj z 2 łyżkami oleju, resztą soku cytrynowego,pieprzem i tymiankiem.Powstałą masąnatrzyj rybę od środka.Połóż w natłuiszczonej brytfance,posyp skórką z cytrynyi polej resztą oleju. piecz w temp 200C aż się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.05.2012 20:51
Takie rybki to ja lubię
Karolcia12 18.02.2011 21:34
uwielbiam ryby w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak