Sposób przygotowania

Do zupy pomidorowej używamy rosołu, który nam został po \"wczorajszym obiedzie \" lub samodzielnie go gotujemy (z 1/2 kurczaka, 3,5 l wody, 4 marchewek, 2 pietruch bulwy i części zielonej, soli, pieprzu, cebuli, którą opalamy wcześniej przez chwilkę ziela angielskiego 4 sztuk, liści bobkowych 2 sztuk, kawałka kapusty włoskiej).
Następnie wrzucamy kostkę rosołową, aby smak był bardziej wyrazisty, ryż oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko gotujemy, aż ryż zrobi się miękki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam pomidorówkę pod każda postacią i wszędzie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !