Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na żeberkach Emi

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 20 dag
włoszczyzna
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ryż 0.5-1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na żeberkach Emi

Do zimnej wody wkładamy żeberka i gotujemy na małym ogniu ok. 45 min. Następnie dodajemy włoszczyznę i gotujemy kolejne 45 min. Po tym czasie dodajemy przyprawy: ziele, liść, pieprz, lubczyk oraz kostki rosołowe. Gotujemy kolejne 25 min. Z zupy pozbywamy się włoszczyzny (jeśli jakieś warzywka lubimy możemy zostawić) i dodajemy koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy, aby koncentrat się rozpuścił. Gy zupa zacznie się gotować dodajemy jeszcze ryż i gotujemy do momentu ugotowania ryżu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 20.08.2012 10:39
o na zeberkach to nie robilam jeszcze
olkaaa 31.05.2012 08:42
fajna
ben-ka 19.11.2010 10:18
pomidorówką zajadam się niezależnie na czym gotowana - wprost uwielbiam tą zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak