Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACEK REGINA

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 15 dkg
mąka 60 dkg
margaryna 25 dkg
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
cukier puder 0,5 szklanka
proszek do pieczenia 1 sztuka
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 0,5 litra
płatki owsiane 4 łyżki
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: PLACEK REGINA

15 dkg miodu
60 dkg mąki
25 dkg margaryny
1 jajo
1 żółtko
½ szkl. cukru-pudru
1 op. Proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy

Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Oddzielnie upiec.

MASA:

½ litra mleka 4 łyżki płatków owsianych ugotować na gęsto.
Kostkę masła utrzeć z 20 dkg cukru-pudru, dodać ostudzone płatki i trochę kakao.

POLEWA:

4 łyżki mleka
10 dkg margaryny „Palma”
15 dkg cukru
2 łyżki kakao
1łyżka mąki pszennej
1 cukier waniliowy

Zagotować 5 min. I ciepłą polewać placek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 08.05.2011 15:53
tylko o którą reginę chodzi?
Ela20 02.10.2010 07:42
Ten placek to coś dla mnie, muszę wypróbowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak