Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 op
galaretka agrestowa 1 op
galaretka porzeczkowa 1 op
smietana 18% 1 op
herbatniki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowiec

Galaretkę agrestowa i z czerwonych porzeczek osobno rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do lodówki by zastygły i pokroić w kwadraty. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubić i dodawać stopniowo galaretkę, schłodzić. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć herbatniki i wlać schłodzoną masę śmietanową wymieszaną z pokrojonymi galaretkami, ponownie schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 12.05.2012 13:41
wielki+
kasienka23 21.11.2011 11:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak