Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mleczno-miodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
makaron spaghetti 100 g
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mleczno-miodowa

Makaron ugotować. Potem wrzucić na patelnię i podsmażyć. Zdjąć z patelni i na rozgrzaną patelnię dać miód. Jak zacznie robić się twardy wlać 2 łyżki ciepłego (!) mleka i dokładnie wymieszać. Patelnię zdjąć z ognia, dodać makaron i dokładnie wymieszać na jeszcze gorącej patelni.
Do talerzy nalać zimne mleko i na środek kłaść zwinięty miodowy ciepły makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.11.2010 20:06
A to ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak