Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bożonarodzeniowy poncz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 sztuka
pomarańcza 2 sztuki
rodzynki 6 łyżek
migdały 2 łyzki
sok z cytryny 5 łyżeczek
płatki owsiane 200 łyżeczek
cynamon Prymat do smaku
miód 2 łyżki
sok winogronowy 500 (czerwony)

Przepis i sposób przygotowania na: Bożonarodzeniowy poncz

Jabłka i pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Rodzynki, migdały posiekane, miód oraz sok z cytryny oraz płatki owsiane razem wymieszać. Ponakładać do szklanek. Do garnuszka przełożyć owoce i dodać sok - zagotować. Doprawić do smaku cynamonem. Zalać i podawać . Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.11.2013 16:14
chętnie spróbuję
RenataZ-et 17.12.2012 22:47
przepis na czasie :)
caralajna 03.09.2012 07:55
pycha
IKrakowianka 03.06.2012 21:45
świetny napój
pioge7 19.04.2011 22:15
ekstra
iwa643 21.11.2010 11:04
lubie taki
IlonaAlbertos 18.11.2010 12:25
Super pomysł :)
MAR3STA 17.11.2010 16:01
wspaniały, tylko ja poproszę bez płatków;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak