Sposób przygotowania

Grzybki namoczyć na noc. Kapustę posiekać, przełożyć do garnka, dodać kilka łyżek wody i poddusić ją pod przykryciem. Oddzielnie ugotować grzyby w wodzie z ich moczenia. Po ugotowaniu odcedzić je i posiekać. Dodać do kapusty i poddusić razem. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej posiekaną cebulkę, dodać kapustę z grzybkami, podsmażyć doprawiając do smaku sola.
Z mąki, żółtek, soli, stopionego masła i wody zagnieść ciasto, rozwałkować je, wykrawać z niego szklanką kółka, nakładać na nie farsz, zlepiać pierogi.
Pierogi gotować w lekko osolonym wrzątku do momentu, gdy wypłyną na wierzch.
Tak przygotowane pierogi można podsmażań na patelni. i pieprzem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    robię takie same
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale apetyczne pierożki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Uwielbiam takie...
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam takie pierożki,podpieczone to jest coś.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wyglądają
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robie takie na swieta
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne pierożki!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super na obiadek
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !