Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, aby pozostawić nieuszkodzony spód. Do wydrążeń włożyć po łyżce orzechów włoskich, następnie po pół łyżki rodzynek, po łyżce orzechów laskowych, całość zalać miodem. W jabłka wbić po dwa goździki. Przygotowane w ten sposób jabłka zapiekać przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ale mi tu pachnie ... :))) Przepis super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    EwelinaKR

    pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne są takie zapiekane jabłka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smakowite.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    Wspaniałe! robię podobne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszny a zarazem zdrowy deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !