Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek jogurtowy

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
cukier 12 łyżek
mąka pszenna 4 łyzki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jabłka 4 sztuki
orzechy mielone 10 dkg
rodzynki 10 dkg
cukier 0,5 szklanka
miód 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek jogurtowy

BISZKOPT:

8 jaj
12 łyżek cukru
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Po upieczeniu przekroić na pół.

WKŁADKA:

4 jabłka pokrojone w kostkę
10 dkg orzechów mielonych
10 dkg rodzynek
½ szkl. cukru
2 łyżki miodu
Połączyć w misce i zostawić na dwie godziny.

5 białek ubić z ½ szkl. cukru, dodać 5 żółtek, 2 szkl mąki pszennej, 1 łyżkę wody, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać i upiec z wkładką

KREM:

½ litra mleka
½ szkl. cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Ugotować budyń.
Utrzeć 1 ½ kostki masła, dodać zimny budyń i dwa średnie jogurty „Bakoma” o smaku kokosowym.

polewa
biszkopt
masa
wkładka
masa
biszkopt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 08.05.2011 15:52
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak