Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, żeby zostawić spód. Do jabłek włożyć połowę posiekanych orzechów wymieszanych z cynamonem i goździkami, na orzechy wyłożyć miód, następnie pozostałe orzechy. Na orzechach położyć po łyżce konfitury. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez około 25 minut w temp. 180 stopni. Ja dodatkowo do naczynia wlewam około 4- 5 łyżek wody, żeby jabłuszka się nie wysuszyły.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smacznie sie zapowiada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    lubię pieczone jabłuszka, a takie z orzechami na pewno są pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super jabłuszka
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    apetyczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !