Sposób przygotowania

Z mleka, wody, jajka i mąki należy przygotować ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać kropelkę oleju, smażyć na niej naleśniki z obu stron.
Z sera białego, jajka, cukru waniliowego i budyniu śmietankowego przygotować masę serową. Jeśli jest nie jest rzadki można dodać niewielką ilość śmietany lub jogurtu naturalnego. Serem smarować naleśniki, składać je w \"chusteczkę\". Naleśniki ponownie obsmażać z obu stron, żeby jajko użyte do masy serowej nie było surowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Już wiem co jutro zrobię na obiad :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Arlanna

    Uwielbiam naleśniki w każdej postaci, a z serem juz dawno nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    uwielbiam takie naleśniki !
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Często robię, bo dzieciaki uwielbiają
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    dzisiaj robiłam podobne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    takie najbardziej lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !