Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
cebula 2 sztuki
marchewka 4 marchewki
ziemniaki 3 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 100 g
mleko 200 ml
rosół warzywny 400 ml
sól do smaku
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Rybkę umyć i skropić sokiem z cytryny. Warzywa umyć i obrać. Cebulę i ziemniaki pokroić w plasterki. Marchewkę osobno ugotować. Warzywa podsmażyć na tłuszczu, a następnie zalać rosołem i poddusić ok 15 min. Rybę ułożyć na warzywach i gotować jeszcze 10 min. Połowę sandacza wyciągnąć owinąć w folię i odłożyć. Marchewkę zmiksować a następnie dodać śmietanę i ponownie ubić. Pozostałe warzywa razem z rybą zmiksować z dodatkiem mleka. Doprawić do smaku. Odłożonego fileta pokroić w plasterki i włożyć do zupy. Zupę przełożyć na talerz a następnie dodać piankę marchewkową. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.12.2013 09:56
zapowiada się smakowicie
IKrakowianka 25.06.2012 22:20
pyszna
rosik93 13.05.2012 22:41
Ciekawe.
RenataZ-et 03.02.2012 18:05
super zupka
Sylwia56
Sylwia56 12.08.2011 18:04
pycha
MAR3STA 30.11.2010 18:54
świetna zupka zwłaszcza, że nigdy nie jadłam zupy rybnej
IlonaAlbertos 17.11.2010 00:06
Ostatnio przekonałam się do zup rybnych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak