Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
drożdże 1/3 kostki
sól 1 łyżeczka
jajko 3 szt
parówki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Drożdże wraz z łyżką mąki,szczyptą cukru i połową szklanki wody rozrabiamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.Do miski wsypujemy 3 szklanki mąki,łyżeczkę soli,wbijamy 3 jajka,wlewamy drożdże i rozrabiamy ciasto.Ciasto rozwałkowujemy,wycinamy kwadraty.Parówki przecinamy na pół,zawijamy je w ciasto,wkładamy do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Całość pieczemy co najmniej 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 19.06.2011 08:26
robię bardzo podobne. pychotka
MAR3STA 17.11.2010 11:16
pycha!
anja3107 17.11.2010 08:48
też robię, bo je uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak