Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlewamy pół szklanki wody,wrzucamy 1/3 kostki świeżych drożdży,łyżkę mąki,szczyptę cukru.Wszystko mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Gdy drożdże zaczną rosnąć,do miski wsypujemy 3 szklanki mąki,wbijamy 2 jajka,dodajemy łyżeczkę soli i wlewamy drożdże.Ciasto zarabiamy,następnie rozwałkowujemy i wkładamy do prodiża wysmarowanego masłem i posypanego mąką.Ciasto smarujemy keczupem,następnie układamy kolejno:ugotowane pieczarki,pokrojoną w plasterki kiełbasę myśliwska i parówkową,pokrojone w talarki ogórki kiszone,pokrojoną w piórka ćwiartkę cebuli,posypujemy mielonym czarnym pieprzem.Całość posypujemy startym serem i ziołami prowansalskimi do smaku.Pieczemy co najmniej 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    tak samo robię! jest pyszna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !