Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serdelki z pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 200 g
cebula 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki
olej do smażenia
indyk 4 serdelki

Przepis i sposób przygotowania na: Serdelki z pęczakiem

Pęczak ugotować wg wskazań na opakowaniu.
Na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, doprawić solą i pieprzem i dorzucić ugotowany pęczak. Podsmażyć chwilkę i dodać serdelki pokrojone na ćwiartki a potem na plasterki. Smażyć wszystko ok 15-20 minut i posypać posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 13.05.2011 11:17
To danie w stylu moich ulubionych - nigdy jeszcze nie przyrządzałam dania z pęczakiem, ale to brzmi i wygląda niezwykle smacznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak