Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 2/3 szklanki
ziemniaki 2-3 sztuki
cebula czerwona 1 duża sztuka
jajko 1 sztuka
tymianek 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
kumin do smaku
mąka 30 dkg
mleko ciepłe 0,15 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą

Z maki, ciepłego mleka i łyżeczki soli zagnieść elastyczne ciasto.
Ugotować soczewicę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na oleju. Soczewicę, ziemniaki, jajko i podsmażoną cebulę zmielić w maszynce. Dodać paprykę i tymianek, doprawić solą i pieprzem.

Z ciasta wycinać szklanką koła, nakładać czubatą łyżeczkę farszu i lepić pierogi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 18.09.2011 08:55
Ja tez nie jadłam takich,ale ciekawi mnie ich smak
iziona 18.09.2011 08:54
Ja tez nie jadłam takich,ale ciekawi mnie ich smak
gacopierz23 06.12.2010 12:53
jeszcze z takim nadzieniem nie jadłam
Grażyna13 29.11.2010 10:52
Fajny przepis !
MAR3STA 22.11.2010 19:25
pycha!
Izabela28 18.11.2010 11:49
Ciekawy przepis:)
kot_pankracy 17.11.2010 13:14
smaczne, chociaż wegetariańskie.A gdzie można kupić kumin?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak