Sposób przygotowania

Z maki, ciepłego mleka i łyżeczki soli zagnieść elastyczne ciasto.
Ugotować soczewicę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na oleju. Soczewicę, ziemniaki, jajko i podsmażoną cebulę zmielić w maszynce. Dodać paprykę i tymianek, doprawić solą i pieprzem.

Z ciasta wycinać szklanką koła, nakładać czubatą łyżeczkę farszu i lepić pierogi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    smaczne, chociaż wegetariańskie.A gdzie można kupić kumin?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Fajny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    jeszcze z takim nadzieniem nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja tez nie jadłam takich,ale ciekawi mnie ich smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja tez nie jadłam takich,ale ciekawi mnie ich smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !