Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cielęco-wieprzowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 20 dag
łopatka wieprzowa 30 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
sos sojowy 1 łyżka
sól
pieprz
masło 3 łyżki
olej 50 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
bułka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cielęco-wieprzowe

Bułkę namoczyć w mleku , odcisnąć. Cebulę , czosnek obrać.Cielęcinę , łopatkę mielemy wraz z bułką odciśniętą,czosnkiem oraz cebulą.Do mięsa dodać jajko , doprawić do smaku sosem sojowym , solą, pieprzem. Wymieszać , formować kotlety panierować w bułce tartej. Rozgrzać olej dodać masło i smażymy kotleciki . Podajemy z kaszą z warzywami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 02.11.2013 16:07
Smaczny obiad.
cooleczka 10.04.2013 10:29
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak