Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata miodowo-jałowcowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód gryczany 3 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 5 ziarenek
estragon 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata miodowo-jałowcowa

Do moździerza wsypujemy jałowiec, kolendrę oraz estragon. Ucieramy tłuczkiem lekko naruszając strukturę owocu jałowca. Miód nakładamy do miseczki. Jeśli mamy scukrzony miseczkę stawiamy do ciepłej wody i czekamy, aż miód zmieni stan skupienia na bardziej płynny. Do miodu dodajemy oliwę oraz zioła z moździerza i dokładnie mieszamy. Mięso, które w takiej marynacie chcemy marynować należy wcześniej natrzeć solą. Ja używam jej głównie do żeberek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 12.06.2012 15:10
o ciekawe
kasiaw 25.12.2011 11:15
przyda się przepis
RenataZ-et 14.03.2011 21:39
Lubię marynować mięso w takich marynatach-ma o wiele lepszy smak
Anna169Hosz 20.11.2010 15:12
Bardzo interesująca- fajnie razem się komponuje.
ben-ka 19.11.2010 10:16
Podoba mi się :)zwłaszcza,że jest z miodem bo często robię żeberka ale w innej wersji.
Natalia/tubisiek 17.11.2010 09:19
pomysłowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak