Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przynajmniej 1 godzinę. Następnie, rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku 20-30 minut. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    muszę zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    super
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajne, wypróbuj? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !