Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

półmisek jajeczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kawior
majonez
ogórek świeży
ogórek kiszony
kiełki
papryka mielona
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: półmisek jajeczny

jajka kurze i przepiórcze gotujemy na twardo
w miedzy czasie do miseczki dajemy majonez dodajemy troszkę pieprzu oraz drobno posiekany ogórek kiszony wszystko mieszamy
jajka kurze kroimy na ćwiartki układamy na półmisku
jaja przepiórcze kładziemy w całości po drugiej stronie przez środek kładziemy wczeasniej przygotowany sos
dla dekoracji na jajka przepiórcze sypiemy troszke czerwonej papryki natomiast na jaka kurze dajemy majonez i dekorujemy kawiorem oraz świeżym ogórkiem cały półmisek dekorujemy jeszczce kiełkami

półmisek wygląda bardzo ciekawie i elegancko :)

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 17.11.2010 16:04
fajnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak