Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czevapczici z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 50 dag
mielona baranina 30 dag
ząbki czosnku 3
sól 2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebule 3 szt.
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: czevapczici z rusztu

Mięso wymieszaj z roztartym czosnkiem. dopraw solą i pieprzem. Nabieraj po porcji wilgotnymi dłońmi i formuj podłużne \"kiełbaski\". Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Piecz na gorącym ruszcie (smarując olejem), aż z każdej strony będą rumiane. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Posyp nią gotowe czevapczici.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 16.07.2011 15:11
ciekawa nazwa
Grażyna13 01.02.2011 10:02
ciekawy przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak