Sposób przygotowania

Kość wieprzową- może być z łopatki, może być ze schabu, zalać wodą, wrzucić listki i ziele angielskie i kaszę i zacząć gotować. Dodać marchewkę i pietruszkę pokrojoną w półplastry, dodać selera pokrojonego w kostkę.
Pora i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni na odrobinie oleju doprawiając sosem sojowym- wrzucić do zupy.
Grzyby zalać wrzątkiem i gotować na ok 30 minut.
Jak zupa zacznie się gotować- dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Jak ziemniaki będą miękkie, dodać grzyby wraz z wywarem. Jak wszystko się zagotuje- doprawic do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Na koniec wsypać posienany koperek- zapomniałam dopisac w przepisie, ale w składnikach koperek jest
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny pomysł z tymi grzybkami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !