Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
pieczarki 6 sztuk
cebula biała 1 szt
kasza gryczana 100 g
olej do smażenia
kostka warzywna 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z dynią

Kaszę gotujemy na sypko . Nie soliłam wody, ale jesli ktoś lubi słone potrawy to można dodać sól. Cebulę kroimy w paseczki i smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym. Pieczarki myjemy i kroimy na cztery części. Dodajemy do lekko podsmażonej cebulki. Doprawiamy pieprzem, a pod koniec smażenia dodajemy odrobinę pieprzu młotkowanego.

Zdejmujemy z patelni. Dynię kroimy na kawałeczki i wkładamy na patelnię. Chwilę podsmażamy. Gdy dynia puści soki dodajemy trochę wody i wrzucamy kostkę warzywną . Dusimy pod przykryciem aż dynia będzie miękka, ale nie ciapowata.

Na talerzyku układamy kaszę, dynię i pieczarki z cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 23.06.2011 11:28
z dynia? a to ci dopiero:) oryginalnie
Sarenka 14.06.2011 12:25
Wszystkie zastosowane skladniki uwielbiam - pieknie wygladajaca salatka, az chcialoby sie siegnac po porcje! :P
Koper 10.02.2011 14:17
wygląda przepięknie
Baska Kaska 05.12.2010 00:30
pięknie podane
Anita21 17.11.2010 20:03
skusiłabym się na takie danie
Natalia/tubisiek 17.11.2010 10:28
wygląda rewelacyjnie! aż chciałoby się ją zjeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak