Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy na sypko . Nie soliłam wody, ale jesli ktoś lubi słone potrawy to można dodać sól. Cebulę kroimy w paseczki i smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym. Pieczarki myjemy i kroimy na cztery części. Dodajemy do lekko podsmażonej cebulki. Doprawiamy pieprzem, a pod koniec smażenia dodajemy odrobinę pieprzu młotkowanego.

Zdejmujemy z patelni. Dynię kroimy na kawałeczki i wkładamy na patelnię. Chwilę podsmażamy. Gdy dynia puści soki dodajemy trochę wody i wrzucamy kostkę warzywną . Dusimy pod przykryciem aż dynia będzie miękka, ale nie ciapowata.

Na talerzyku układamy kaszę, dynię i pieczarki z cebulką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wygląda rewelacyjnie! aż chciałoby się ją zjeść :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    skusiłabym się na takie danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    wygląda przepięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wszystkie zastosowane skladniki uwielbiam - pieknie wygladajaca salatka, az chcialoby sie siegnac po porcje! :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    z dynia? a to ci dopiero:) oryginalnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !