Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z wędzonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożonego szpinaku 450 g
sól, pieprz
jajko 4
gałka muszkatołowa
koperku 4 łyżki
łyżka skórki z cytryny
sok z cytryny
masła 2 łyżki
łosoś wędzony 150 g
twaróg 200 g
jogurt naturalny 2-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z wędzonym łososiem

Szpinak poddusić na maśle, osączyć. Wymieszać z żółtkami i pianą z białek. Doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15minut w 200*C. Lekko wystudzić.

Ser wymieszać z jogurtem, skórką i koperkiem. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Rozsmarować na szpinakowym cieście, na wierzch położyć łososia. Zrolować. Zawinąć w przezroczystą folię i wstawić na dwie godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 14.04.2012 17:37
mmm
Emilia21 14.04.2012 17:37
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak