Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z ananasem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 20 dag
mąka 20 dag
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka tortowa 1 łyżka
cukier 1 łyżka
margaryna 1 szt
żółtka jaj do kremu 4 szt
wiórka kokosowe 20 dag
sok ananasowy z puszki 565 g
białko 4 do bezy
woda letnia 4 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z ananasem

Biszkopt:
Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.

Masa:
Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1 kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać po trochę ugotowany budyń. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).

Beza:
Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp.p. 180 stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 13.12.2013 09:14
fajne ciacho
misia53 09.05.2013 12:55
Bardzo lubię z kremem ananasowym, pięknie wygląda
Joanna108
Joanna108 28.08.2011 10:23
ślicznie wygląda - gratuluję !
Joanna108
Joanna108 28.08.2011 10:23
ślicznie wygląda - gratuluję !
Iwusia 08.08.2011 23:40
musi być smaczny :)
IlonaAlbertos 08.08.2011 16:27
Wygląda wspaniale.
Krzysztof42 07.05.2011 16:48
dobry dla każdego ananasa
bami 28.04.2011 20:53
Ulala pyszności! :)
angelika14 23.04.2011 10:37
super
Ewa109 23.09.2010 06:59
do kawy super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak