Sposób przygotowania

Przekroić kiełbasę wzdłuż na pół i pokroić ją w dość duże plasterki. Cebule obrać i drobno posiekać. Z papryki usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić ją w kostkę.

Mocno rozgrzać olej i podsmażyć na nim kiełbasę przez kilka minut na małym ogniu. Zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszcze zeszklić cebulę, dodać praktykę, smażyć jeszcze przez dwie minuty, cały czas dokładnie mieszając. Dodać kapustę kiszoną, wymieszać i dodać bulion.

Fasolę odsączyć na sitku, opłukać wodą i przełożyć do kapusty. Wszystkie składniki gotować przez 25 minut na średnim ogniu. Krótko przed końcem gotowania dołożyć do kapuśniaku kiełbaskę.

Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki posiekać drobno i posypać gotową zupę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące - kapuśniak z papryką :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !