Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w herbacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowa szynka wieprzowa 500 g
jabłka 1 szt
masło 2 łyżki
herbata czarna 1 łyżka
herbata zielona 1 ły żeczka
czosnek ząbki 2 szt.
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól do samku

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w herbacie

Mięso obgotowujemy, kroimy w plastry. Obsmażamy z obydwu stron na maśle. Szynkę przekładamy do rondla, podlewamy kilkoma łyżkami sosu. Dusimy pod przykryciem ok.10 min. Następnie posypujemy mięso liściastymi herbatami, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko i posiekany czosnek. Dusimy ok.35 min. Mięso wyjmujemy z wywaru,usówamy liście herbaty. Powstały podczas duszenia sos miksujemy z liścmi herbaty, zagęszczamy mąką i polewamy nim duszone mięso. Podajemy z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak