Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udek z kurczaka, 6
cytryn 5
cukru 2-3 łyżki
pieprz
rosołuz kostki 250 ml
gęstej śmietany 150 g
łyżka natki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie cytrynowym

Udka umyć. Cytryny wyszorować, z 2 zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Sok wymieszać z 2łyżkami skórki, doprawić cukrem, solą, pieprzem. Zalać nim udka, odstawić na 30minut. Odsączyć Piec na kratce z podłożoną blachą 30-35minut w 200*C.
Sok z cytryn gotować z rosołem i śmietaną. Cytryny pokroić w plasterki i ćwiartki. Przybrać nimi udka, posypać natką. Osobno podać sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 16.11.2010 19:25
o coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak