Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzone mięso dowolnego rodzaj 250 g
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1 szt.
chrzan tarty 1 (200 ml) słoik
jajko 4 szt.
cukier, sól do smaku
śmietana 12% 1/2 szklanki
natka pietruszki do dekoracji
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa

Grzyby moczymy 1/2 godziny. Włoszczyznę, grzyby, cebulę i mięso gotujemy w 1 litrze wody przez ok.40 min. Dodajemy ziele angielskie. Następnie wyjmujemy mięso i włoszczyznę. Do wywaru dodajemy chrzan, zagotowujemy, zagęszczamy zahartowaną śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Jajka gotujemy na twardo. Koimy na cwiartki i kładziemy na talerze. Zalewamy zupą. Na koniec dekorujemy natką pietruszki.
Rada: Zupę można zagęścic mąką i doprawic sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak