Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka po diabelsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełek kurzych 12
sos sojowy
łyżka ziaren sezamu
pół papryki czuszki
łyzka miodu
musztardy 2 łyżki
łyzka mąki ziemniaczanej
kieliszek słodkiego wina
sól
imbir kilka plasterków
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po diabelsku

Skrzydełka umyć, odciąć końce. Skropić sosem sojowym, natrzeć zmiażdżonym imbirem. Odstawić. Po 15minutach zalać winem i odstawić na godzinę.

Skrzydełka osączyć z zalewy, posmarować miodem i musztardą. Obtoczyć w mące ziemniaczanej.

Paprykę umyć, oczyścić, drobno pokroić. Ziarno sezamowe podsmażyć na rozgrzanym oleju. Na ten sam tłuszcz kłaść skrzydełka i smażyć je na złoty kolor. Pod koniec smażenia posypać posiekaną papryką. Podlać zalewą i ewentualnie dosolić. Skrzydełka dusić pod przykryciem przez 3minuty.

Podawać z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak