Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, odciąć końce. Skropić sosem sojowym, natrzeć zmiażdżonym imbirem. Odstawić. Po 15minutach zalać winem i odstawić na godzinę.

Skrzydełka osączyć z zalewy, posmarować miodem i musztardą. Obtoczyć w mące ziemniaczanej.

Paprykę umyć, oczyścić, drobno pokroić. Ziarno sezamowe podsmażyć na rozgrzanym oleju. Na ten sam tłuszcz kłaść skrzydełka i smażyć je na złoty kolor. Pod koniec smażenia posypać posiekaną papryką. Podlać zalewą i ewentualnie dosolić. Skrzydełka dusić pod przykryciem przez 3minuty.

Podawać z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !