Sposób przygotowania

Żelatynę rozprowadzic w 0.5 szkl wody z dodatkiem cukru waniliowego .Każda galaretkę rozpuścic w 0.5 szkl.gorącej wody.Po wystudzeniu galaretkę ubic mikserem ,dodac 1/3 ilości mleka zagęszczonego .Wylac do formy o wymiarach25 x 28 cm.Ubic żelatynę ,dodac 1/3 ilości pozostałego mleka .Wylac na warstwę galaretki.Czynności powtórzyc dla drugiej galaretki .Schłodzic w lodówce.Udekorowac polewą .

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    galaretka wiśniowa galaretka agrestowa cukier waniliowy mały mleko zagęszczone polewa gotowa czekoladowa
  • 6
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    szybki deser!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    I smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kiedyś robiłam takie warstwowe galaretki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię inaczej
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    domowego jeszcze nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !