Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewka Z Powideł

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

powidła śliwkowe 5 łyżek
żółtko jajek
skórka z cytryny
sok z cytryny
cukier
woda 1,5 l
śmietana 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Polewka Z Powideł

Do wrzącej wody włożyć powidła, rozgotować i odstawić. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, wlać do rozgotowanych powideł, dodać skórkę i sok z cytryny lub pomarańczy do smaku. Zupę dosłodzić. Podawać z grzankami (lub ziemniakami)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak