Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 10 sztuk
kapusta pekińska 1/2 główki
grzyby mun 1 garść
marchewka 1 sztuka
olej do smażenia
olej sezamowy
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z kapustą i grzybami

Grzyby mun namoczyć w gorącej wodzie, pokroić w paseczki.
Kapustę pekińską drobno poszatkować. Obraną marchewkę pokroić w zapałki. Wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać trochę oleju sezamowego, przyprawić sosem sojowym i przyprawą do chińszczyzny. Smażyć pod przykryciem ok 15-20 minut.
Przygotować papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Namoczyć go w wodzie. Na każdy okrągły kawałek papieru nakładac farsz i zwijać jak naleśniki.
Podsmażyć na patelni po smażeniu farszu.
Podawać z sosem chili, pikantrym lub słodkim wg uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 27.04.2012 10:19
mmmmmmm super!;)
Grażyna13 25.09.2011 15:09
Fajne połączenie !
Kate131 09.06.2011 08:39
fajne
Jolanta40 13.04.2011 08:19
uwielbiam sajgonki, pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak