Sposób przygotowania

Grzyby mun namoczyć w gorącej wodzie, pokroić w paseczki.
Kapustę pekińską drobno poszatkować. Obraną marchewkę pokroić w zapałki. Wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać trochę oleju sezamowego, przyprawić sosem sojowym i przyprawą do chińszczyzny. Smażyć pod przykryciem ok 15-20 minut.
Przygotować papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Namoczyć go w wodzie. Na każdy okrągły kawałek papieru nakładac farsz i zwijać jak naleśniki.
Podsmażyć na patelni po smażeniu farszu.
Podawać z sosem chili, pikantrym lub słodkim wg uznania

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam sajgonki, pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Fajne połączenie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmmmmm super!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !